Ara farà gairebé dos anys, just quan començava a visitar cases rurals vaig patir un accident de trànsit greu que va fer parar el projecte espigues de forma sobtada. Just a finals d’octubre del 2017, dies abans del fatídic succés, vaig tenir la possibilitat de visitar, a Sant Julià de Llor, una magnífica masia, amagada enmig del bosc, envoltada de racons encantadors i molt ben equipada. Ara mateix, només vull tenir paraules d’agraïment a la Glòria i al Koldo la seva rebuda, tant el primer cop, com el segon, ara farà pocs mesos, que em van dispensar i vull deixar constància del tracte tan amable i el seu escalf i ànims que em van dispensar.

3S7A8928-HDR web

Glòria, Koldo, moltíssimes gràcies.

Can Vila és una d’aquelles meravelles que haurien de tenir molta més visibilitat de la que realment crec que té. És una masia molt ben conservada, però és que a més a més, tal com està decorada (per cert, amb un gust exquisit), és molt acollidora. Té aquella barreja de mobles molt ben escollits, adients i ben col·locats, amb un toc personal dels propietaris pel que fa als guarniments (quadres, elements decoratius, etc) que convida a qui la visiti a tenir una conversa amb ells i parlar de les seves experiències i dels gustos. I ja us ho dic, les llargues converses les teniu assegurades, el que converteix el que podria ser una simple estada a Can Vila, en quelcom molt més significatiu.

3S7A8913-HDR WEB

Can Vila és perfecte per construir un gran record del que és el turisme rural de qualitat.

La masia es lloga per habitacions. Dins de la masia n’hi ha cinc dobles, dues d’elles amb possibilitats de llits supletoris. A més a més, hi ha un apartament separat de la casa principal ideal per aquelles persones que vulguin gaudir d’un racó més íntim. A més, disposa d’una piscina no coberta per als mesos d’estiu i un bon aparcament per als hostes. La casa està en plena natura molt a la vora d’Anglès, la Cellera i Sant Julià de Llor, en un lloc des d’on es podran visitar molts racons fent senderisme i / o BTT.

3S7A8958-HDR

Precisament parlant de BTT, i pels seus amants, molt a prop de Can Vila hi passa la via verda del Carrilet, hi ha la pujada de 10 quilòmetres a l’embassament de Susqueda, la pujada fins Osor, i una ruta de carretera que va desde Bonmatí fins al Pla de Sant Joan, a la Vall del Llémena. Serà per opcions!

A més a més, a la vora de Can Vila hi ha el riu Ter, on a Anglès s’hi pot practicar la pesca sense captura, té racons amagats on s’hi pot anar fent una mica de senderisme lleuger i, a pocs quilòmetres de distància, podeu gaudir de les gorques garrotxines com la de Cogolls o la de Santa Margarida. I si sou més urbanites, també teniu a poca distància la ciutat de Girona, amb les seves botigues al centre, el seu barri Vell amb el call jueu i els seus edificis històrics.

3S7A8803-HDR-Editar WEB

Així que ja ho sabeu. Si sou amants de la natura i el turisme rural, Can Vila és una masia perfecta per passar-hi un cap de setmana, uns dies entre setmana, o unes vacances més llargues si el que voleu és relaxar-vos i respirar! Us hi rebran amb els braços oberts i amb ganes de que hi passeu una estada inoblidable.

Fotografies fetes per Elisenda Soler Ruiz.

LEAVE A REPLY