Perduda entre les alzines sureres que tant caracteritzen el paisatge de l’Alt Empordà hi ha un conjunt de masia i ermita. Sant Esteve del Llop data del segle XV i, segons algunes hipòtesis, havia estat propietat dels templers.

Aquesta ermita, d’absis únic semicircular està en desús i en un cert mal estat. Tot i això, és visitable i si voleu arribar fins a ella, podeu fer-ho mitjançant dues rutes: la curta, però menys interessant, i la llarga, però molt més bonica. Totes dues rutes comencen des de Darnius.

_U7A5461-HDR

La ruta curta és seguint la carretera que va des de Darnius a Maçanet de Cabrenys. Fa uns dos quilòmetres de llarg, i es pot fer tant a peu, com amb bicicleta. També s’hi pot arribar amb el cotxe. Es pot fer amb molt poc temps, i no té cap mena de dificultat. Això sí, recomanem que es faci amb precaució.

La ruta llarga també arranca des de Darnius, però en comptes d’agafar la carretera, agafem un camí que surt just després de Can Massot i l’Hostal Darnius i que va en direcció sud cap a l’embassament. Aquesta ruta és més llarga (aproximadament el doble que la curta), però paga molt més la pena per que anireu resseguint l’embassament per la cara nord i just a un terç de camí hi ha un mirador preciosíssim per aturar-vos a contemplar les vistes.

Sigui quin sigui el camí que agafeu, espero que gaudiu molt arribant-hi.

LEAVE A REPLY