A Espìgues tenim una màxima sagrada. Oferir informació de primera mà sobre l’entorn més immediat de les cases rurals que ja formen part de la nostra comunitat. En aquesta entrada volem continuar explorant els encontorns de Mas Pineda i de futures cases rurals que estiguin dins del poble d’Oix. Avui us volem presentar els gorgs del Batlle d’Oix.

L’entorn que envolta el poble d’Oix és meravellós. Al ser una vall envoltada de muntanyes accessibles, hi ha moltes rutes per recórrer i moltíssimes esglésies i ermites per visitar. La ruta d’avui segueix paral·lela a la riera d’Oix cap amunt durant uns, aproximadament cinc quilòmetres fins arribar al que anomenen els gorgs del Batlle.

Abans de continuar, però, volem assenyalar que a partir d’un punt determinat, el camí es torna difícil i relliscós, a més que passa per la vora d’un precipici. És relliscós i s’ha d’anar amb compte.

Aconsellem seguir aquesta ruta amb calçat adequat i anar amb molta precaució

Per fer-la, només cal sortir del pàrquing que hi ha a l’entrada del poble, agafant el camí del cementiri del poble, i seguir endavant per aquest mateix fins arribar al càmping Soleia d’Oix. Allà prenem el camí cap a l’esquerra i passarem per davant d’una casa. Un cop passada aquesta casa només hem de continuar pel camí asfaltat, que farà unes quantes giragonces, i arribarem a un punt on hi ha una segona bifurcació. Aquí és on deixem l’asfalt per entrar a un camí que és de terra.

_U7A5025

Seguirem aproximadament entre un quilòmetre i mig / dos, fins que arribarem a un gual que fa fàcil el travessar la riera d’Oix. Alertem, però, que si ha plogut molt i baixa força aigua, us podem ben mullar les cames. Un cop travessat, el camí comença a ascendir i, passats uns quants revols seguint-lo, arribarem a una senyal de senderistes que indica destins i temps. És en aquest punt on hem de deixar el camí, ja que darrera d’aquesta senyal, un caminet s’endinsa dins del bosc. És el que hem de seguir fins arribar a les gorgues del Batlle.

DU7A5059

Aquest camí, al cap d’una estona es torna bastant pedregós. És l’últim tram (d’aproximadament un quilòmetre), però s’ha d’anar amb precaució, especialment si ha plogut en els dies anteriors a la seva visita. És aquí on el calçat de muntanya serà útil.

DU7A5056

Per arribar-hi, heu de seguir les marques pintades de colors de dues línies paral·leles, mai les creus, que us indiquen per on no heu d’anar. Hi haurà diferents camins que baixaran cap a baix, però el bo no és fins que hagueu passat per una tanca amb una porta metàl·lica. En aquell punt, un caminoi surt cap a la dreta i us durà a la llera de la riera.

_U7A5040

Hi ha diferents gorgues. Unes menys profundes però més accessibles just on el camí toca el riu i pujant uns 30-40 metres riu amunt. N’hi ha una de més profunda, però molt més difícil d’accedir que està travessant el riu i seguint-lo avall. No recomanem que s’hi intenti accedir a no ser que se n’estigui molt segur, i es tinguin peus ferms.

Pel que fa al camí de tornada, només heu de desfer el recoregut a l’anada. Dir-vos que el tros de camí que arranca des de la senyal fins a les gorgues és molt i molt bonic, quasi oníric i màgic. Gaudiu-ne tant com sigui possible però això sí, cuideu de la natura i no hi tireu deixalles. Els futurs visitants us ho agrairan molt.

LEAVE A REPLY