Hi ha molts monuments dins del territori català del que no en queda clar l’origen. Qui els va construir, quant de temps va durar la seva construcció o com es va edificar serà un misteri que probablement mai arribarem a resoldre. O almenys no del tot.

Entre la Vall del Llémena i el Pla de l’Estany hi ha una petita cadena muntanyosa anomenada la serra de Rocacorba, i just en un dels seus cims més elevats, a 929 metres d’alçada hi ha el Santuari de la Mare de Déu de Rocacorba. I és cert, la seva construcció és un misteri i la majoria conclou que va ser aixecat després de la conquesta de la comarca als sarraïns.

De la història de Rocacorba us en podríem fer un gran plec de línies, i us avorriríem. Va començar a ser documentat a partir del 1065 d. C. i va ser una parròquia que inicialment recaptava els impostos locals, però que al llarg del temps, va caure en desús i al final ja només es fa servir per convocar un aplec anual.

_U7A4269-EditarEl santuari, actualment és un enclau. Per allà hi passen rutes de senderisme, de bicicleta de muntanya, és un mirador doble (cap a la vall del Llémena i cap al Pla de l’Estany) i és un monument històric molt bonic de visitar, ja que està construït sobre una roca que fa forma de proa de vaixell (d’aquí el nom de Rocacorba) i és molt accessible pels cotxes si es vol fer una visita ràpida.

Ara bé, el santuari només s’obre al públic el primer diumenge de cada més, quan s’hi celebra la missa. A l’estiu es fa a les 18h, i a l’hivern es fa a les 17h. Altrament, si es vol visitar en un altre moment, cal posar-se en contacte amb l’agrupament escolta.

LEAVE A REPLY