En remotes terres del Pirineu català, on la llegenda del comte Arnau segueix ben viva, s’amaga entre muntanyes un d’aquells racons pintorescos, acollidors i plens d’història. Un poblet on els carrers són empedrats, les cases són de pedra i tenen sostres de pissarra. Un poble amb comerços tradicionals que venen productes autòctons i de qualitat. Un poble que ofereix molt bona gastronomia als seus visitants. Un poble envoltat de muntanyes i de natura. Un poble que, quan arriben les neus hivernals es converteix en una postal. Un poble ple de racons. Un poble que rep els seus visitants amb els braços oberts.

_u7a3625_ps

Castellar de N’Hug és un municipi amb un nom curiós, on la seva etimologia queda discutida entre les opcions de Hug com a nom de persona o Nuc com a paraula que simbolitza el naixement d’un curs d’aigua, en aquest cas fent referència explícita a les fonts del Llobregat (de les que, per cert, us en parlarem en una propera entrada de blog).

_u7a3633

És un poble petit. Les cases són molt boniques, i actualment hi resideixen uns 170 habitants (aproximadament). El seu entorn és ideal per gaudir de la natura i l’aire pur. A més a més, com que està molt aïllat, també s’hi respira tranquil·litat, pau. Passejant pels seus carrers, podeu trobar l’església de Santa Maria, o l’església de Sant Vicenç de Rus, arribar fins al mirador del poble i contemplar les cingleres, o arribar fina la casa del pastor, actualment convertida en museu del pastor.

_u7a3658

Castellar de N’Hug ofereix a tothom una oferta molt variada de restaurants casolans per tastar la gastronomia tradicional catalana. Plats de la terra amb ingredients de la terra i de proximitat. A més a més, són molt assequibles i molt atents amb els seus hostes. I no menys variada és l’oferta de turisme rural per a fer una escapada sigui quan sigui i gaudir de la calma que ofereix el poble.

I… atents a la notícia! Aquesta última setmana de setembre, Castellar de N’Hug celebra la seva festa major. Així que ja ho sabeu. A gaudir!

_u7a3665

Per arribar a Castellar de N’Hug teniu dues maneres. Des de Berga, pujant cap al túnel del Cadí i desviant-vos abans per Guardiola de Berguedà, La Pobla de L’Illet i pujant al poble, o des de Olot, Ripoll, Campdevànol i la Serra del Montgrony. Al final és una carretera de muntanya molt maca, verda i amb corbes!

LEAVE A REPLY