S’acaba l’estiu, es nota. Les temperatures ja no són tant ardents, per la nit comença a fer més fresca i el sol cada dia es pon més aviat. Tanmateix, encara podem anar a gaudir de la natura i prendre’ns un bon bany a una preciosa gorga i relaxar-nos mentre el nostre cap surt de la rutina que hem recuperat després de les vacances.

_u7a3565

Avui us volem presentar unes petites gorgues molt boniques que estan molt a la vora de les Planes d’Hostoles, un poble petit de la Garrotxa i que ja us vam anomenar quan vàrem presentar-vos les gorgues de Santa Margarida.

_u7a3562

De fet, i per abreviar, per arribar a aquestes gorgues, heu de fer el mateix recorregut que es fa per arribar a les de Santa Margarida, però en aquest cas, si vens des de Girona, has de travessar el poble de les Planes, aturar-vos i estacionar el vehicle al lloc que us indiquem al mapa de sota. I si vens des d’Olot, no has d’entrar al poble. Així de fàcil. Un cop estacionats, veureu que el camí comença en una tanca, i només s’ha de seguir uns 500 metres per arribar a la primera gorga.

_u7a3558_ps

La primera gorga és més fosca, coberta de vegetació i més petita que la segona. Tot i això, és molt bonica i l’alimenten el Brugent i una petita riera que ve des del costat dret.

_u7a3570

Per arribar a la segona gorga, justament, hi ha un segon camí que passa pel costat dret de la gorga i travessa el torrent lateral, i segueix endavant per uns dos cents metres fins a arribar a la gorga gran, amb un salt d’aigua més alt i més profunda que la primera. També és més lluminosa i més descoberta. Allà podreu banyar-vos i refrescar-vos amb aigua ben neta i molt clara!

_u7a3567

Esperem de tot cor que si la visiteu us agradi, i sobretot, i no ens cansarem mai de repetir-ho, la brossa no la tireu al terra. Recolliu-la, conserveu la natura i deixeu el lloc ben net. El planeta, i els nostres descendents ens ho agrairan!

LEAVE A REPLY