Sant Martí de Llémena té una urbanització disseminada que es diu Bosquerós. Aquest nom té origen en la llegenda que es conta en aquesta contrada en la que un dimoni, enfadat amb la seva mare perquè aquesta preparava un malefici per a les bones gents que hi vivien, la va arrossegar des del puig de la Banya del Boc fins a una bassa d’aigua que s’havia format a la riera del Llémena. Allà per on va passar el dimoni es diu que no hi va créixer res durant molt de temps, i la bassa va passar a anomenar-se el gorg del diable.

_u7a3471

La vall del Llémena es caracteritza pel fet que al llarg de la seva geografia queda travessada per la riera del Llémena, una riera que ve regada per diversos torrents i que duu aigua durant pràcticament tot l’any. La riera fa que el verd sigui constant des de la primavera fins la tardor, quan les fulles dels arbres canvien de color i adquireix un to més ocre i rogenc. Aquesta riera, de forma natural, té diverses gorgues, de les que avui us en descobrirem una molt apta pel bany. La que abans en fèiem menció: la gorga del diable.

_u7a3464

La gorga es troba situada al terme municipal de Sant Martí de Llémena, just al començament del Pla de Sant Joan, i just abans d’entrar al coll muntanyós que separa Sant Martí de Llorà. Arribar-hi és molt fàcil i, a excepció del final, on el camí es torna molt pronunciat, es fa accessible per gairebé tothom. Això sí, si hi aneu amb persones molt grans o amb infants, vigileu-los molt durant aquest tram final, perquè el camí es torna una mica perillós. Quan arribeu a la riera, la tindreu a pocs metres a l’esquerra.

_u7a3458

La gorga és profunda i molt gran. Ideal per banyistes de riu. No es pot fer ruta de senderisme riera avall, ja que no hi ha cap camí en aquest sentit. Ara bé, sí que es pot seguir riera amunt, i trobar basses menys profundes i molt maques i adequades pels nens petits.

_u7a3475

Visitar la gorga del diable és una excursió molt bonica, i recordeu que si veniu de lluny i voleu descobrir la vall del Llémena, teniu una oferta de turisme rural molt variada on hi ha cases rurals tant boniques com Mas Can Sala, Masia Forn del Vidre, Can Met, La caseta del Pla, … ideals per passar-hi un fantàstic cap de setmana!

LEAVE A REPLY