En un racó pregon de la comarca de La Selva, amagat en una vall entre les muntanyes de les Guilleries i amb onze segles d’història sobre les seves espatlles, s’hi troba el poble d’Osor.

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG
DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

Osor és un d’aquells municipis en el que al llarg del temps ha tingut onades de població, és a dir, és un poble que ha anat poblant-se, despoblant-se i repoblant-se. Tot i això, en els temps actuals és ben escassa la població. Possiblement sigui degut al fet que tot i estar a 9 quilòmetres d’Anglès, sembla que sigui un lloc remot, allunyat de la civilització.

_u7a3341

I no és per menys. Tot en aquest poble és antic, vell. És un d’aquells indrets on només hi van aquells que cerquen la pau, la vida tranquil·la i allunyada del sense parar de les ciutats. És un municipi on la natura hi passa pel bell mig en forma de riera, de vegetació, de fauna i d’aire pur. Osor és un poble per dur una vida en calma.

_u7a3361

Tot i això, és un lloc on hi ha molts racons per veure. Des del nucli antic, amb el seu pont medieval perfectament conservat, fins a l’església de Sant Pere d’Osor. A més a més, disposa d’un entorn molt ric en ponts, capelles, santuaris i esglésies que poc a poc anirem desgranant a través de futures entrades del blog. Osor és un lloc on hi conflueixen, a més, moltes rutes de senderisme i BTT que travessen les Guilleries i fins i tot arriben a la costa. La oferta de turisme rural és abundant i, per aquells que siguin del morro fi, hi ha una fleca que fa un pa increïblement bo.

_u7a3326_ps_ps

Si sou amants de la natura, si sou amants de les pedres velles i voleu visitar un racó preciós i antic, no deixeu de visitar Osor. La paraula pau queda definida en la seva màxima expressió només entrar a la vila.

_u7a3346

Ah, sí! Per arribar fins a Osor, el camí més ràpid és anar fins al municipi d’Anglès, i d’allà prendre la carretera que s’endinsa cap a les Guilleries. També s’hi pot arribar des de Sant Hilari Sacalm, però el recorregut és molt més llarg, tot i que molt bonic també! Us deixem amb un mapa de localització del poble!

LEAVE A REPLY