Molt bones a tots! Avui compartirem una ruta que, encara que coneguda per molts i, podríem dir, de les típiques, no deixa de ser una ruta magnífica, curta i fàcil per veure la costa, les illes medes, el golf de Roses, la plana de l’Empordà, el Canigó i un espectacular castell. A continuació us mostrem la ruta del Castell del Montgrí!

 

Powered by Wikiloc

 

El Castell del Montgrí és una construcció magnífica en forma de fortificació militar de planta quadrangular i quatre torres a cada vèrtex. Es troba situat a sobre del turó que domina Torroella de Montgrí, un poble empordanès que es troba molt a prop de línia de costa. El castell va ser construït a finals del segle XIII per ordres de Jaume II. Es volia fer front als comtes d’Empúries. Tot i això, atès a la pèrdua d’importància d’aquests darrers, la seva construcció va quedar interrompuda a principis del segle XIV. Des de llavors va restar abandonat, i fins a finals del segle XX no va sorgir la iniciativa de neteja i rehabilitació del castell per als visitants.

du7a2128_ps

Com podeu comprovar al mapa de la ruta es tracta d’una ruta circular. Tot i això hi ha múltiples variants, ja que, per exemple, es pot tornar pel mateix lloc d’ascens. Els camins estan ben traçats, i és apta per famílies amb nens perquè, tot i que hi ha uns tres cents metres de desnivell, és bastant fàcil.

du7a2118_ps

Així que si passeu uns dies a la costa brava, no dubteu a pujar al castell del Montgrí i a gaudir de les seves magnífiques vistes i d’aquesta imponent fortalesa. No us la perdeu!

LEAVE A REPLY