El fred  ha  gelat  totes  les  flors.
Busco una  imatge  d’estiu i
la trobo, intento  quedar-m’hi,
però  ja no és.

_u7a3082-hdr_ps

Us imagineu un lloc pel qual el temps no passi? Un lloc que és exactament idèntic (excepte petits detalls), a mesura que transcorren els anys. Un d’aquells llocs que sembla que seran eterns, i que els nostres fills visitaran, i els nostres néts, i els nostres besnéts, …

_u7a3059-hdr_ps

No us en farem una descripció molt extensa, preferim que el visiteu i veieu per vosaltres mateixos com n’és de bonic el poble, tot i que us farem quatre pinzellades del que hi podeu trobar. Esteu preparats?

Beget és un d’aquells pobles que perduren en el temps, que pràcticament no canvien. Un poble amagat entre les muntanyes de l’Alta Garrotxa al que hi arribes després de fer moltes voltes i revolts, en una vall amagada, entre Camprodon i Oix, a recer de la tramuntana. Verd la major part de l’any, i on les aigües de la riera de Beget i el torrent dels Trulls baixen ràpides tot l’any.

_u7a3070-hdr_ps

Beget és un poble medieval petit, en el que la població ha anat en davallada, fins a esdevenir un poble de segona residència i turístic en el que hi pots passar una estada tranquil·la, visitant els seus carrers i l’església romànica de Sant Cristòfol (construïda al segle X), o una estada molt interessant pels amants del senderisme, ja que és un nexe de camins i rutes que faran les delícies dels aficionats a la muntanya.

_u7a3039-hdr_ps

El poble a més a més, conserva perfectament dos ponts medievals que n’atravessen els cursos d’aigua, i a més a més, als afores del poble hi ha tres gorgs magnífics per refrescar-s’hi. Perfectes per passar-hi un dia de bany.

_u7a3028_ps

No dubteu a fer una escapada i a gaudir de la natura, de les pedres velles, de la tranquil·litat i de l’encant de Beget! I que el poble perduri pels temps dels temps i es conservi a la perfecció…

Si voleu arribar-hi, hi podeu accedir desde Camprodón, en durecció Molló, i trencant per Rocabruna, o bé podeu arribar-hi des del magnífic poble d’Oix (del que us en parlarem un altre dia), passant per Besalú i prop de Castellfollit de la Roca.

LEAVE A REPLY