La Garrotxa té una quantitat de racons inesgotable. En opinió personal creiem que és una de les comarques catalanes amb més patrimoni natural, arquitectònic i cultural. Vagis a on vagis d’aquesta comarca sempre veuràs un lloc nou. Com que s’acosta l’època de calor, hem decidit centrar-nos una mica en mostrar, al nostre blog, tantes gorgues com ens sigui possible. Avui us en mostrarem una que és realment bonica i de fàcil accés. La gorga de Santa Margarida.

_u7a2826

Aquesta gorga està situada darrera d’una càrnica que està als afores de les Planes d’Hostoles. Si veniu des de Girona la trobareu abans d’arribar-hi, i si veniu des d’Olot, la hi trobareu després de travessar el poble. És una gorga ampla, espaiosa i coronada per un salt que fa, aproximadament, uns 15 metres d’alçada i pel que s’hi pot passar per darrera.

_u7a2828

És una gorga concorreguda, però ideal per banyar-s’hi i fer-hi una excursió d’un dia. L’aigua és neta, refrescant i envoltada de vegetació abundant que li dona un aire feréstec. Les aigües del Brugent hi corren amb força i en abundància. És una petita meravella natural ben conservada.

_u7a2829

Preguem, això sí, que la deixeu neta, tal i com us agradaria trobar-la, ja que la natura, per nosaltres, és de vital importància per a que les nostres generacions futures la puguin fruir igual com nosaltres n’hem gaudit.

Gaudiu-la molt!

LEAVE A REPLY