Explica la rondalla que fa molts anys en el castell de Quermançó hi vivia una comtessa que li agradava molt el moll de l’os. Va fer matar tots el seu bestià per a poder menjar més moll de l’os. Els anys varen anar passant i cada cop era més pobre així que un dia va perdre el castell. Ja no tenia res. Fent de captaire per les terres a prop del castell un pagés li va donar PA amb NOUS i li va agradar tant que va dir; “Si hagués sabut que el pa amb nous era tan bo, encara avui seria la comtessa de Quermançó”.

pa-amb-nous

I és que la història popular catalana no té límits. No sabem si la comtessa de Quermançó va existir, però el que sí sabem és que el castell sí que existeix. Més quan es tracta de l’Empordà. El que avui us proposem és una petita excursió a la zona vinitícola de l’Empordà, on hi ha denominació d’origen i visiteu Vilajuïga, un poblet que està entre Figueres i Llançà. Terra de vins, d’història i rural a més no poder.

du7a2144

El castell de Quermançó està situat a molt poca distància del centre de la vila. Per tant, podeu aparcar el vehicle dins del casc urbà i caminar en direcció al veïnat de dalt. Allà, passat el camp de futbol, podeu veure perfectament la silueta del turó coronada amb el castell.

du7a2131

Per ascendir només cal que seguiu la llera de la riera amb els cartells indicadors. Això sí, aneu amb compte amb els panals d’abelles que hi ha (allà recol·lecten mel), i en menys de 10 minuts ja sereu al capdamunt.

du7a2143

Al castell no s’hi pot accedir, ja que està en molt mal estat i l’han barrat. Tot i això, les vistes de Vilajuïga són molt boniques. No us el perdeu!

dji_0120

LEAVE A REPLY