du7a2038

Catalunya és un territori ple d’història. Dins les nostres contrades trobem jaciments prehistòrics, assentaments i restes arqueològiques dels íbers, celtes, romans, visigots, àrabs, medievals i monuments històrics de totes les èpoques a partir de la romana.

du7a2084

Sens dubte, una de les èpoques que atrau, i sobre la que es fan moltes activitats és la medieval. I a més, hi ha molts pobles que conserven perfectament els seus cascs antics que daten d’aquestes èpoques. Besalú i Hostalric en són dos bons exemples, en els que a més s’hi desenvolupen mercats medievals i fires amb espectacles. I tenen força èxit.

du7a2053

A les terres empordaneses la presència dels nuclis medievals també reclama part de l’atenció turística. Tant a l’Alt Empordà com al Baix Empordà podem trobar racons que van ser testimonis de èpoques en la que els cavallers competien per l’amor de les donzelles. Avui us volem dur a l’Empordanet a visitar un poble medieval en la que la oferta rural i gastronòmica és molt elevada i amb moltíssima qualitat. Peratallada.

du7a2066

Peratallada és un nucli urbà del municipi de Forallac, al que si adscrigué l’any 1977. El seu topònim ve del llatí Petra Scisse o Petra Taiata, i és documentat des del segle X. El poble està envoltat per una muralla que data del segle XII, i al bell mig del nucli hi ha un castell, i extramurs hi ha l’església parroquial. La fossa que envolta la muralla està excavada en roca viva (d’aquí el topònim). Del poble se’n conserven molt bé algunes torres i parts de la muralla, encara que d’altres estan en runes o ja no hi són. El primer president de la Generalitat, Berenguer de Cruïlles era natural de Peratallada.

du7a2090

Ja dins del recinte, hi podem trobar una generosíssima oferta de restaurants i cafeteries. Els carrers són tortuosos i estrets, però conserven tot l’encant que poden tenir aquesta mena de pobles. Està ple a dojo de cases perfectament conservades, els jardins de les quals són autèntiques meravelles, i si es visita per primavera, les flors que s’hi veuen són molt boniques. Tant dins del poble com fora del poble hi ha, també, una generosa oferta de turisme rural.

du7a2102

Ara que el temps és propici, val la pena escapar-s’hi un parell de dies per gaudir de la tranquil·litat i la gastronomia que Peratallada ofereix. No deixeu escapar l’oportunitat!

du7a2063

du7a2035

du7a2054

LEAVE A REPLY