Un dels punts amb major visibilitat de Catalunya és sens dubte el mirador del santuari de la Mare de Déu del Far. Situat a 1112 metres d’alçada i la punta d’una cinglera, ofereix vistes al pantà de Susqueda, Girona, Tavertet, les Guilleries, el Montseny, … i és sens dubte un espectacle per a la vista.

dji_0187

El conjunt consta d’un restaurant, una zona de pícnic, una petita església i un petit santuari. De tot aquest complex, se’n tenen les primeres notícies a partir de la segona meitat del segle XI. El conjunt va ser reconstruït després d’un terratrèmol que va sacsejar la zona als volts del segle XV i restaurat a principis del segle XX. Era un lloc molt concorregut pels confrares que la visitaven tant si venien de la diòcesis de Girona com de la de Vic.

du7a1464

El santuari de la Mare de Déu del Far era un lloc de gran devoció.

Tot i que us deixem un mapa adjunt, hi ha diferents camins per poder arribar al conjunt històric. Un és a través de Roda de Ter, si es ve des de Barcelona, l’altre per anglès i les planes d’Hòstoles si es ve des de Girona, i la tercera per Olot si es ve des de Figueres o Ripoll. Aquestes dues últimes passen obligatòriament per Sant Esteve d’en Bas.

du7a1468

du7a1462

LEAVE A REPLY