La Garrotxa és una terra plena de corrents d’aigua. Rieres, rierols, torrents… i gorgues. Possiblement això faci que sigui un paratge únic, ple de racons tant sorprenents com, per exemple, la Fageda d’en Jordà.

Aquesta comarca, per nosaltres és el símbol de la natura pura, verda, bella.

Segurament, i durant moltes entrades al nostre blog, anirem revelant aquests petits llocs d’aquesta comarca a la que prometem recórrer d’una banda a l’altra per poder-la descobrir tota. I ara que arriba la primavera, és un moment ideal per visitar tots aquests racons plens d’aigua que estaran envoltats de natura i flors naixent.

du7a1448

Avui us volem presentar un salt d’aigua i una gorga que possiblement siguin molt conegudes, però que són de fàcil visitar, està tot molt ben conservat i per començar a prendre mides a les nostres cames, sempre va bé una presa de contacte amb un camí curt i planer. Us presentem la gorga del Molí dels murris!

du7a1408

Aquesta gorga està situada just a la vora d’una via que surt de la dreta de la carretera C-63 poc després de Les Planes d’Hòstoles si es va en sentit Olot (si vens d’Olot i vas en sentit Anglès, és just abans d’entrar al municipi i, evidentment, a l’esquerra de la carretera). Per arribar al salt i a la gorga haureu de recórrer uns dos quilòmetres abans de poder estacionar el cotxe en un petit aparcament (d’unes deu places), que hi ha just abans d’entrar al camí que hi condueix.

du7a1454

Ara simplement haureu de caminar uns 200 metres seguint el camí i la riera amunt, i quan trobeu un cartell, desviar-vos per un petit corriol que té una barana i unes escales per finalment arribar-hi. Mentres, podeu gaudir del paisatge, que és molt bonic. El salt d’aigua és preciós, i ara que és primavera, l’aigua acompanya i baixa amb força.

du7a1410

Just al costat dret del salt, es pot pujar per un petit pas que hi ha (no és massa difícil, però aneu amb precaució), per poder accedir a la part superior d’aquest, on podeu seguir explorant el rierol, i descobrir la bellesa que s’amaga rera d’aquesta gorga, que no és poca!

du7a1430

Ah! I que sapigueu que vora d’aquesta gorga, hi ha molts raconets amagats, diverses cases rurals i molts bons restaurants de cuina catalana casolana per si voleu passar un cap de setmana magnífic!

Us deixem un mapa amb la situació exacta de la gorga del Molí dels murris per si la voleu visitar. Esperem que la gaudiu força!

LEAVE A REPLY