A la comarca d’Osona, entre el Collsacabra i les Guilleries, envoltat de cingleres i frondosos boscos plens de natura salvatge trobem un poblet encantador just a la vora d’un precipici.

du7a1172

Tavertet, que fou un lloc aïllat i sense carretera fins ben bé la segona meitat del segle XX, ha sabut mantenir un perfecte equilibri estètic entre les cases antigues, datades dels segles XVIII i XIX i les cases de nova construcció que han fet créixer el poble durant els últims anys.

du7a1209

Tavertet és un punt de trobada per a molts excursionistes i amants del senderisme, ja que des del nucli urbà podem accedir a paratges naturals, com són el Salt de Sallent (prop de Rupit), el salt del Noguer o el salt del Molí Bernat; es pot caminar fins a un mirador que hi ha just a sobre del pantà de Sau, o cap al mirador del silenci. Així mateix, al propi nucli urbà hi trobem el seu propi mirador, les cases perfectament conservades i l’església de Sant Cristòfol.

du7a1182

No només té tots aquests racons històrics i naturals, sinó que, a més a més, Tavertet té una molt bona oferta gastronòmica, on hi trobem els restaurants de Can Miquel, el de Can Baumes, i el Faves comptades, que ens faran les delícies amb la seva cuina casolana tradicional. I molt important també és la seva oferta rural, on hi ha El Jufré, Can Nogué, el Quintà, Can Feló i Castell Tavertet dins del propi poble. Fora del poble trobem Mas Crous i l’Avenc de Tavertet. Totes elles, cases rurals de grandíssima qualitat i amb molt d’encant.

Fotografies realitzades per Marc Mataró

LEAVE A REPLY