La Vall del Llémena ens amaga molts secrets. I molts d’ells són naturals i especialment bonics. Aquesta entrada ens introduirà a la vall, i amb ella començarem a explicar què hi podeu trobar. Començarem per un petit grup de pobles disseminats i nuclis rurals de població que conformen el terme municipal de Canet d’Adri.

Aquest municipi, situat al nord de Sant Gregori, és un paradís natural, on hi ha molta riquesa forestal, i al bell mig s’hi troba el Puig d’Adri, un antic volcà que s’alça uns 412 metres sobre el nivell del mar. No us preocupeu, que en futures publicacions, anirem desgranant una mica més sobre Canet i el seu patrimoni cultural.

Avui, però, us volem mostrar una mica del patrimoni natural del municipi. De fet, a poc més de cinc cents metres de l’església de Sant Vicenç, hi ha un petit paratge natural que, donada la seva proximitat amb el poble, pot ser que sigui molt coneguda. Tot i això, mereix una entrada al nostre blog, ja que conforma l’inici d’una ruta per la riera de Canet, un lloc preciós i digne de ser contemplat.

du7a0467

La gorga de la font del molí està situada a la riera de Canet. És aconsellable visitar-la sobretot, quan la primavera està a les seves darreries, i ja comença a treure el nas l’estiu i la calor. Són unes piscines naturals molt boniques, i protegides que estan al seu màxim apogeu durant els mesos de maig, juny i juliol. L’aigua corre amb força i estan plenes a vessar. El bany hi està permès, però no està permesa l’acampada, ni el fer-hi foc, així com hi ha unes normes molt estrictes sobre la conservació de l’espai, que ha de restar net per tots els visitants que vulguin gaudir-lo. Les aigües són clares, transparents i molt refrescants. A més a més, encara que els mesos de tardor i hivern vagi més baix de corrent, l’aigua hi és present i hi corre tot l’any.

Donada la seva proximitat al nucli urbà, és especialment aconsellable fer un mos als restaurants que allà hi resten. Canet d’Adri és un lloc preciós, i la seva gastronomia casolana us en farà llepar els dits.. També aconsellem explorar els encontorns de la gorga, i si teniu ganes de caminar, pujar al puig volcànic que hi ha molt a prop!

du7a0490

I per aquells que vulgueu relaxar-vos uns dies fora de la ciutat i del soroll urbà, hi ha molta oferta rural. Un exemple molt pròxim és la casa rural de Can Canet. També us parlarem d’ella un altre dia!

I sense més, us deixem un mapa amb la seva situació exacta. Fins aviat!

LEAVE A REPLY