Al peu de la cinglera de la Barroca, entre aquesta i la riera que dona nom a la vall, hi ha un petit poblet anomenat Sant Martí de Llémena. És un racó apartat, tranquil, i molt bonic, agradable per passejar-hi i, com que en aquell moment estava mort de gana, fer-hi un mos.

Just a peu de carretera, hi ha un petit restaurant (realment petit), on hi serveixen menjar casolà. És un restaurant de pas, d’aquells que hi pares per menjar i després continuar el teu camí. Es diu Can Reixach i, tot i que no tenen carta i es basen en un menú diari, podem afirmar que el que allà vàrem tastar és autèntica cuina catalana feta amb els sabors de les receptes de les nostres àvies. Almenys a mi m’hi van recordar!

Can Reixach és un lloc acollidor. I no només això, sinó que el seu personal et tracta de manera molt exquisida, amable i educada, sinó que a més es preocupen que tot vagi bé. Que se t’acaba el pa? Ells tornen a posar-ne més. I això n’és només un petit exemple. El local és, a més a més, molt net. I un cop els comensals se’n van, arreglen la taula amb prestesa per donar la benvinguda als següents. El personal és molt eficient.

du7a0307

Quan es tracta de cuina sempre he pensat que et pots menjar els plats més exquisits en els locals més insospitats. Que els plats senzills són els que més sabor tenen, i que no cal anar a un restaurant de renom per provar la bona cuina. Cal Reixach és un exemple del que les coses es poden fer bé sense recórrer a mètodes sofisticats, ni a dissenyar quadres a l’hora d’emplatar.

Per si algun dia hi voleu anar a fer un àpat, obren cada dia, excepte els dimarts, i el menú costa poc més de 10 euros.

Ara bé, sí que hi ha una cosa que he trobat a faltar a aquest establiment. No tenen cap cartell. Cap símbol que identifiqui aquell edifici com a restaurant. Us en deixo la ubicació exacta al següent mapa:

LEAVE A REPLY