Fa uns dies parlàvem de com seria espigues pels turistes, pels viatgers. Vàrem explicar en quatre pinzellades quines serien les principals funcions i característiques que tindria per totes aquelles persones que volguessin fer una estada a una casa rural. Evidentment, no ho vàrem descobrir tot, així com us podem assegurar que tenim noves funcionalitats pensades per anar-les implementant al llarg del 2017, quan espigues ja estigui en marxa.

“Però… Què pot fer espigues pels que han de ser els seus clients? Quines particularitats té espigues pels propietaris dels allotjaments rurals?”

Fa un temps, quan dissenyava el concepte d’espigues i en feia el pla d’empresa, vaig haver d’estudiar la competència. I la vaig estudiar a fons. Les conclusions que en vaig extreure van ser-ne les següents: que totes seguien el mateix model de “qui més paga, més aviat es veu”, i que tots, però absolutament tots els portals de turisme rural consistien en un directori de cases, un cercador de cases mal dissenyat, i una central de reserves arcaica, ineficient i lenta. En cap dels casos, es feia una promoció del turisme rural gaire activa, i els que la feien més activa es limitaven a promocionar amb ofertes i descomptes amb una gestió també lenta i ineficient.

“Així doncs, espigues suposarà una evolució de la promoció del turisme rural, i alhora, també volem impulsar un canvi de paradigma.”

Aquesta evolució ja us l’hem anat explicant durant aquests últims mesos. Implantar el pagament electrònic, gestionant les reserves instantànies; la imatge i el vídeo de qualitat; les campanyes; el panell de control avançat dels viatgers… Tot són actualitzacions del que ja existia i que no comprenem com és que no s’havien fet ja.

Amb tot, dir-vos que, amb la competència estudiada, aquesta oferia molt poca llibertat d’acció i no oferia flexibilitat a fer massa modificacions, ni presentar novetats als seus allotjaments. Així que, permeteu-me enumerar punt per punt què poden fer els propietaris amb espigues. Preparats? Som-hi!

  • Podran tenir accés a un panell de control on podran, de forma senzilla i ràpida, modificar qualsevol característica del seu allotjament. Per exemple, si Mas Pineda passa de tenir 16 places, a tenir-ne 20 per una ampliació, ho poden fer a l’instant. No només això, sinó que podran afegir habitacions amb les seves característiques, o nous serveis com pot ser el wifi a tota la casa, o senzillament, que tenen una zona chill… Així com poden modificar les característiques, també en podran modificar les descripcions.
  • Podran tenir actualitzades les seves tarifacions sempre. I no només això, sinó que poden programar la tarifació a temps vista amb l’ajuda d’una eina molt poderosa que explicarem a continuació: el calendari.
  • Disposaran al seu panell de control un calendari on hi tindran marcades en diferents colors les reserves ja pagades, les pre-reserves pendents de pagament i els dies lliures. A més a més, podran agafar dies d’aquest calendari per marcar-los com a ocupats o no disponibles, si reben reserves per una altra via, si volen marxar de vacances o van a algun esdeveniment important. Aquest calendari és importantíssim, tant per espigues, com pels propietaris.
  • Podran gestionar serveis especials addicionals oferts per l’allotjament que els viatgers puguin contractar si volen. Un exemple en seria el lloguer de bicicletes, o el tenir un pastís d’aniversari, etc. Aquests serveis especials quedaran reflectits a la seva fitxa externa a l’hora que els viatgers facin la reserva i vulguin contractar-ne algun.
  • Podran escollir quines fotos sortiran a la part pública, i quina en serà la principal, la de presentació.
  • Podran construir i publicar ofertes del seu allotjament que durin un període de temps determinat. Això pot tenir un efecte molt potent si es combina amb les campanyes.
  • Tindran accés a les factures de reserves i pagaments efectuats a través del correu electrònic.

Com podeu veure són unes quantes característiques molt interessants, i que realment poden funcionar molt i molt bé. I a espigues no ens conformem amb això, sinó que al llarg del temps anirem afegint noves característiques, com per exemple les rutes, el geocaching, el pagament al fer el check out, …

“A espigues tenim una màxima sagrada: innovar és la clau de l’èxit i la garantia de la confiança.”

Amb aquesta premissa podeu estar segurs que no tenim intenció de parar de millorar. Sempre estarem disposats a oferir el millor servei!

LEAVE A REPLY