Us sona el nom d’Indiana Jones? Per aquells que no sàpiguen qui és, Indiana Jones va ser creat per Steven Spielberg i interpretat per Harrison Ford en quatre pel·lícules i és un personatge fictici que cerca tresors i relíquies sagrades de tots els cultes i religions arreu del món. És un personatge icònic que sempre va acompanyat d’un barret del tipus Fedora i un fuet de cuir marró que va marcar el cinema d’aventures dels anys 80.

Feta aquesta extravagant introducció, us preguntem:

“A qui no li agradaria sentir-se un aventurer, buscar tresors i viure experiències emocionants?”

Durant els últims 16 anys, s’ha posat de moda una activitat molt curiosa que s’anomena geocaching. Aquesta activitat consisteix en buscar un objecte amagat a unes coordenades exactes. Per anar a aquestes coordenades s’ha d’utilitzar un dispositiu GPS. Pot ser un GPS de muntanya que admeti aquesta activitat, o pot ser un smartphone amb una aplicació de geocaching.

DJI_0009

Els objectes amagats s’anomenen geocaches. Però a nosaltres ens agrada més anomenar-los tresors.

Un cop trobat el tresor, que pot consistir en un cofre que conté petits objectes sense valor monetari, els que l’han descobert, han de depositar un altre objecte, i firmar a una llibreta. I així successivament.

Durant els darrers temps, han aparegut variants que inclouen llibres o, fins i tot, bicicletes.

Nosaltres, a espigues, volem ser els pioners en introduir el geocaching a la promoció del turisme rural. Volem, al llarg del 2017, oferir campanyes de cerques del tresor on, els clients dels establiments rurals, un cop fet el “check-in” a la casa, tinguin accés a unes coordenades que indiquen la posició d’un tresor enterrat, o que duguin a una pista d’on pot estar aquest.

IMG_0866

Els tresors poden ser petits o molt grans. Tot dependrà de la zona, quantes masies hi hagi, el número de places a ocupar, l’orografia del terreny i el moment de l’any. Ara bé, del que sí que no hi ha dubte, és de les aventures emocionants que podeu viure buscant-los.

Així que aneu preparant el vostre barret i el vostre fuet (i ja de pas el vostre GPS), perquè amb espigues sortireu a caçar tresors!

LEAVE A REPLY