Durant els últims anys el paradigma de compra de béns i serveis, o de consum, ha canviat moltíssim. Si fem un cop d’ull al retrovisor, direm que fa 25 anys de la primera pàgina web i, tot i que sembli un període de temps prolongat, ha estat com un sospir i durant tot aquest temps han passat moltíssimes coses a la xarxa. La evolució ha estat constant, imparable i molt ràpida. I, com era d’esperar, els canals de venda han patit la irrupció d’aquesta tecnologia.

Al principi, i parlem ja de les primeres botigues on-line, es podien adquirir productes i serveis fent servir eines com els correus electrònics i les transferències. Poc després van aparèixer eines com les botigues virtuals, que van millorar sensiblement la compra per part dels clients, i gairebé al mateix temps que es creaven aquestes botigues virtuals, apareixien també els primers mètodes de pagament electrònics: els TPV virtuals, molt utilitzats avui encara.

Feta aquesta petita introducció, nosaltres hem detectat que una de les principals carències de la promoció del turisme rural és el fet que no s’ha generalitzat l’ús d’aquest mètode de pagament. De fet, el procés encara és bastant laboriós, perquè implica que el client ha de posar-se en contacte amb el propietari d’un allotjament i quedar entesos en com fer la transacció. Nosaltres, com a clients que hem estat i som de turisme rural pensem que és lent i costós en termes de diners, però sobretot de temps. I amb el ritme de vida que duem avui en dia i sabent el que poden fer les noves tecnologies, no entra dins la nostra imaginació el contractar un allotjament rural fent trucades, escrivint correus i realitzant transferències.

“A espigues creiem que el procés de tria i reserva d’un allotjament. forma part de l’experiència rural total.”

Nosaltres volem anar un pas més enllà en la gestió de les reserves dels allotjaments rurals. Tot i que ara mateix estem en fase d’estudi, negociació i posada en contacte amb proveïdors de pagament electrònic, volem posar a disposició dels nostres clients una sèrie de mètodes de pagament que siguin segurs, fiables, però sobretot instantanis. Així, els propietaris dels allotjaments podran dedicar més temps a altres aspectes del seu negoci, i els visitants no hauran de preocupar-se de res més que no sigui preparar les maletes i gaudir del viatge.

A continuació us presentem alguns dels més rellevants:

Paypal

Paypal és una plataforma de pagament que vincula el comprador i el venedor per realitzar el pagament del producte adquirit. És ràpid, instantani, molt segur i molt senzill, on només necessites un correu electrònic.

Fundada al 1998 a California, pocs anys després va ser la plataforma més utilitzada per la web eBay en la realització del pagament de les transaccions que s’hi feien i que encara es fan avui dia.

Paypal no és un banc i, tot i que es regeix per una sèrie de normes molt estrictes del tresor dels Estats Units i de l’autoritat de serveis financers de la comunitat europea, no paga interessos per tenir-hi dipòsits de diners. Només cobra un petit percentatge al venedor per cobrar un producte o servei.

Nimble payments

És un sistema molt i molt similar a Paypal que compta amb la participació del BBVA. Nimble ha nascut recentment per impulsar els mètodes de pagament en línia a Europa, on els consumidors encara prefereixen mètodes més tradicionals com les transferències bancàries.

Igual que Paypal és ràpid, fiable i segur, ja que totes les transaccions es fan de tal forma que el comprador no veu les dades del venedor, ni el venedor les del comprador. A més, aquestes transaccions es fan de forma encriptada per a que no les interceptin i les utilitzin tercers malintencionats.

Sofort banking

Cansats de fer una reserva a un allotjament rural i haver d’anar al banc o entrar a l’oficina virtual per fer la transferència? Cansats d’haver d’estar pendents de que aquesta transferència hagi de trigar dos dies en fer-se efectiva, us cobrin comissions i, no rebeu confirmació per part del propietari fins més tard encara?

Sofort banking és un mètode de pagament totalment segur que realitza transferències instantànies de diners, amb confirmació inclosa, per a que no hagueu de fer cues als bancs, esperar dies per rebre aquesta confirmació i despreocupar-vos totalment de si els diners arriben o no. Sempre ho fa, ja que és una plataforma segura i perfecta per no dependre de targetes de crèdit o dèbit. El vostre allotjament estarà reservat a l’instant!

Aquest mètode de pagament és utilitzat per moltes botigues en línia i negocis a la xarxa de gran reputació o de molta anomenada, dels que podem destacar DHL, Siemens, Redcoon, PC Componentes, …


Com heu pogut comprovar, de sistemes de pagament electrònic no en falten. Hi ha més exemples, que no posarem aquí per por a estendre’ns massa, i el que volem, en resum, és donar a entendre que posarem a disposició dels nostres clients, i dels clients dels nostres clients les màximes facilitats per a que tinguin les mínimes preocupacions.

LEAVE A REPLY